Directorul Operei Romane, Razvan Ioan Dinca, si un alt angajat al institutiei au fost retinuti de procurori, in noaptea de marti spre miercuri, in dosarul in care mai multi functionari ai Operei sunt suspectati de abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese.

Miercuri, directorul Operei Romane si cealalta persoana retinuta de procurori, in urma audierilor desfasurate de sediul Politiei Sector 1, urmeaza sa fie dusi la Judecatoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventiva pentru abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese, scrie Mediafax.

Marti, procurorii au facut perchezitii la sediul Operei Nationale din Bucuresti si la domiciliile unor angajati ai institutiei, iar directorul Operei, Razvan Ioan Dinca, a fost dus pentru audieri la Politia Sector 1.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca anchetatorii au ridicat documente din birouri de la Opera Nationala, referitoare la unele achizitii facute de institutie.

Intr-un comunicat de presa transmis marti, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 informa ca face cercetari intr-un dosar in care exista suspiciuni ca mai multi functionari ai Operei Nationale din Bucuresti se fac vinovati de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese.

Razvan Dinca este directorul Operei Nationale Bucuresti din decembrie 2012, cand a castigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. In august 2006, el a fost numit director general al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, iar in 2007 a devenit director si manager de proiect al Festivalului International de Artele Spectacolului Muzical "Viata e Frumoasa!". A regizat mai multe spectacole de teatru in tara si in Bucuresti. In perioada 2010-2012, Dinca a fost consilier al presedintelui-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri