Sursele citate au precizat ca anchetatorii ridica documente din birouri de la Opera Nationala, referitoare la unele achizitii facute de institutie. In ancheta ar fi vizat si directorul Operei, Razvan Ioan Dinca, care ar urma sa dea declaratii in aceasta cauza, au precizat sursele citate.

Razvan Dinca este directorul Operei Nationale Bucuresti din decembrie 2012, cand a castigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. In august 2006, el a fost numit director general al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, iar in 2007 a devenit director si manager de proiect al Festivalului International de Artele Spectacolului Muzical "Viata e Frumoasa!". A regizat mai multe spectacole de teatru in tara si in Bucuresti. In perioada 2010-2012, Dinca a fost consilier al presedintelui-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Parchet: Angajati ai Operei Nationale, cercetati pentru abuz in serviciu si fals in declaratii

Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 face cercetari intr-un dosar in care exista suspiciuni ca mai multi functionari din cadrul Operei Nationale din Bucuresti se fac vinovati de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals in declaratii si conflict de interese.

In prezent, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 (PJS1) efectueaza perchezitii la mai multe adrese din Bucuresti, respectiv la sediul Operei Nationale din Bucuresti si la domiciliile unor functionari din cadrul institutiei, potrivit unui comunicat de presa al PJS1.

Citeste si:

Conform sursei citate, in acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sectorului 1 Bucuresti.

Opera Nationala: Niciun angajat nu a fost retinut si nici chemat la audieri, in urma perchezitiilor

Opera Nationala Bucuresti (ONB) a transmis ca in urma perchezitiilor efectuate la sediul institutiei, marti dimineata, niciun angajat al ONB nu a fost retinut si nici chemat la audieri la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

"Astazi, 12 mai 2015, Politia sectorului 1 Bucuresti a efectuat o perchezitie la sediul institutiei noastre, ca urmare a solicitarii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1. In urma perchezitiei efectuate, la momentul transmiterii acestei informari de presa, niciun angajat al Operei Nationale Bucuresti nu a fost retinut si nici chemat la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru alte audieri", se arata in comunicatul remis MEDIAFAX de ONB