"Dorim sa asiguram inca o data publicul calator ca toate mijloacele de transport aflate in acest moment in circulatie in reteaua RATB indeplinesc standardele de siguranta impuse de legislatia in vigoare si au reviziile tehnice efectuate. De asemenea, avand in vedere finalizarea procedurilor de achizitionare a pieselor de schimb necesare, incepand din a doua jumatate a lunii iunie, RATB va demara programul de reparare a vehiculelor ce prezinta defectiuni si care in prezent sunt imobilizate", se arata intr-un comunicat de presa al Regiei Autonome de Transport Bucuresti, relateaza Mediafax.

Sursa citata a precizat ca prin programele de reparare si intretinere a mijloacelor de transport in comun din Capitala se vor putea acoperi cererile pe toate liniile de transport.

"In acest context, prioritatea maxima a managementului RATB este derularea tuturor programelor de reparare si intretinere a parcului circulant, astfel incat sa putem acoperi in mod corespunzator cererea pe toate liniile si sa oferim conditii mai bune de transport calatorilor nostri", potrivit RATB.

Sindicatele din RATB au afisat, incepand de luni, in mijloacele de transport de pe toate traseele din Capitala, mesaje prin care calatorii sunt atentionati ca, din cauza lipsei pieselor de schimb, a uzurii parcului vehiculelor si a infrastructurii, in scurt timp s-ar putea sa circule mai putine autobuze, troleibuze si tramvaie, mult sub limita necesarului zilnic.

"Atentsie! Din cauza lipsei pieselor de schimb, nu va mai putem transporta in siguranta. Protest sindical impotriva distrugerilor provocate in RATB de actuala conducere", au scris sindicalistii pe afisele din mijloacele de transport in comun.

Citeste si:

"Stimati calatori, in ciuda semnalelor noastre de alarma, trase in nenumarate randuri, tot mai multe vehicule nu mai intrunesc conditiile de a iesi pe traseu in siguranta. Pentru ca: - uzura parcului de vehicule este mult prea mare; - piesele de schimb sunt cu totul insuficiente; - starea infrastructurii devine din ce in ce mai precara; - cei in drept sa rezolve aceste probleme fug de raspundere; - nu sunt respectate conditiile de sanatate si securitate, trebuie sa va anuntam, cu parere de rau, ca Serviciul Public de Transport in Comun din Capitala va ajunge sa fie oprit, in curand, in totalitate", potrivit unui alt afis pus de sindicalisti in mijloacele de transport ale RATB.

Sindicalistii aratau vineri, intr-un comunicat de presa, ca pentru a atrage atentia asupra acestei situati, mijloacele de transport in comun vor circula cu farurile aprinse.

"In cazul in care problemele urgente ale RATB nu vor fi rezolvate de indata, dorim sa ne cerem scuze publicului calator din Bucuresti pentru situatia in care activitatea de transport public va trebui sa inceteze. Totodata, vrem sa-i asiguram pe bucuresteni ca actiunile noastre au in vedere hotararea sindicatelor din RATB de a nu permite intoarcerea la conditiile de transport dinainte de 1989", precizau sindicalistii.

Reprezentantii RATB aratau ca problemele semnalate de sindicat, cauzate de vechimea parcului si de unele defectiuni aparute la vehicule, sunt reale, dar pe trasee nu sunt scoase mijloace de transport cu probleme, ce ar putea reprezenta riscuri pentru siguranta calatorilor si a traficului.