Luni, ministrul Apararii, Mircea Dusa a spus ca este nevoie de reintroducerea stagiului militar pe baza de voluntariat. Aflat la Sibiu, acolo unde a participat la depunerea juramantului pentru 200 de soldati, Dusa a declarat ca este necesar ca Legea privind rezervistul voluntar sa fie trecuta prin Parlament. "Aceasta va reglementa sigur pregatirea tinerilor, dar pe baza de voluntariat", a explicat Dusa.

In schimb, fostul premier Adrian Nastase, pe vremea caruia s-a renuntat la stagiul militar obligatoriu vorbeste, intr-o postare pe blog, despre reintroducerea lui ca despre o certitudine:

„Oare nu vedem ce se intampla in jurul nostru, nu intelegem ca vom ajunge sa cheltuim putinii bani pe care-i mai avem in buget pentru a cumpara cateva avioane, in perspectiva reintroducerii serviciului militar obligatoriu, pentru ca industria de armament din tarile occidentale sa-si poata continua activitatea si zonele de influenta sa fie reimpartite? Oare nu intelegem ca Romania a capatat un alt statut dupa incheierea Primului Razboi Rece si ca noi participam acum la aplicarea Doctrinei Truman, dupa ce, ani de zile, am suportat-o?”

Afla cine va face armata pe gandul.info.