Autoritatile romane vor sa reintroduca stagiul militar pe baza de voluntariat. Este acesta o etapa premergatoare reintroducerii stagiului militar obligatoriu? Un fost premier da un raspuns sec: DA!

Luni, ministrul Apararii, Mircea Dusa a spus ca este nevoie de reintroducerea stagiului militar pe baza de voluntariat. Aflat la Sibiu, acolo unde a participat la depunerea juramantului pentru 200 de soldati, Dusa a declarat ca este necesar ca Legea privind rezervistul voluntar sa fie trecuta prin Parlament. "Aceasta va reglementa sigur pregatirea tinerilor, dar pe baza de voluntariat", a explicat Dusa.

In schimb, fostul premier Adrian Nastase, pe vremea caruia s-a renuntat la stagiul militar obligatoriu vorbeste, intr-o postare pe blog, despre reintroducerea lui ca despre o certitudine:

„Oare nu vedem ce se intampla in jurul nostru, nu intelegem ca vom ajunge sa cheltuim putinii bani pe care-i mai avem in buget pentru a cumpara cateva avioane, in perspectiva reintroducerii serviciului militar obligatoriu, pentru ca industria de armament din tarile occidentale sa-si poata continua activitatea si zonele de influenta sa fie reimpartite? Oare nu intelegem ca Romania a capatat un alt statut dupa incheierea Primului Razboi Rece si ca noi participam acum la aplicarea Doctrinei Truman, dupa ce, ani de zile, am suportat-o?”

Afla cine va face armata pe gandul.info.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri