Un barbat din Constanta diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babes" din Capitala

Un barbat care fusese diagnosticat cu malarie a murit la Spitalul "Victor Babes" din Capitala, la cateva ore dupa ce a fost adus, in stare grava, de la Constanta, a declarat miercuri, managerul unitatii sanitare, Emilian Imbri.

Doctorul Emilian Imbri a spus ca barbatul a fost adus marti, in stare foarte grava, de la o unitate sanitara din Constanta si a decedat la cateva ore de la internarea in Spitalului "Victor Babes" din Capitala, scrie Mediafax.

Managerul Spitalului "Victor Babes" a atras atentia ca persoanele care revin din zone endemice de malarie trebuie sa se prezinte la medic pentru un control de rutina, chiar daca nu au simptome de boala, pentru ca boala poate evolua imprevizibil.

Barbatul, in varsta de 62 de ani, s-a intors in tara in 26 iunie, dupa un voiaj de doua luni pe care l-a facut in Coasta de Fildes. Acesta s-a prezentat la medic luni, in stare grava, fiind internat in Spitalul de Boli Infectioase din Constanta, de unde marti a fost transferat in Capitala, a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica din Constanta, Cristina Schipor.

Tot marti, la Spitalul "Victor Babes" a fost adus un alt barbat diagnosticat cu malarie, care era internat de luni la Spitalul Judetean Bacau, starea acestuia fiind stationara.

Citeste si:
Alerta la spitalul Victor Babes: pilot, diagnosticat cu malarie
Pilot diagnosticat cu...

"Este vorba despre un pilot de 46 de ani care a fost internat la Spitalul din Bacau. Dupa ce a fost pus diagnosticul, medicii bacauani au decis transferarea de urgenta a barbatului la Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale «Victor Babes» din Capitala. Este al cincisprezecelea caz de malarie internat in Spitalul «Victor Babes» in 2015", declara marti, directorul medical al unitatii sanitare din Bucuresti, Corneliu Popescu.

Directorul medical al Spitalului "Victor Babes" nu a dat alte informatii medicale in legatura cu starea barbatului, intrucat aceasta a fost solicitarea familiei pilotului, dar a precizat ca 99 la suta din cazurile de malarie internate in unitatea sanitara vin din Africa.

Malaria este o boala infectioasa des intalnita in zonele tropicale si subtropicale, care se manifesta prin febra aparuta la sapte zile de la prima posibila expunere. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei tantarului anofel.

Citeste si:
Un bărbat cu simptome de COVID-19 a fugit pe fereastră dintr-un spital
Coronavirus | Un bărbat cu...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Klaus Iohannis: România a gestionat eficient criza sanitară în pandemie
Setari Cookie-uri