Aproximativ o suta de angajati ai Televiziunii Romane s-au adunat, miercuri, in curtea institutiei, in semn de protest fata de faptul ca negocierile purtate cu conducerea TVR pentru semnarea unui nou contract colectiv de munca (CCM) au esuat.

Actiunea a fost una spontana, angajatii adunandu-se in curtea Societatii Romane de Televiziune, miercuri, in jurul orei 11.30, relateaza Mediafax.

Pe de alta parte, angajatii Societatii Romane de Televiziune au initiat recent procedura pentru declansarea conflictului colectiv de munca in institutie, dupa ce negocierile purtate cu conducerea Televiziunii Romane pentru semnarea unui nou contract colectiv de munca au esuat, dupa cum a confirmat, luni, Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR.

El a precizat ca nu a fost semnat un nou contract colectiv de munca in TVR, din cauza ca angajatii televiziunii publice nu pot sa faca "ceea ce doresc sefii".

"Au venit cu solicitari de a reduce drastic toate castigurile salariale ale oamenilor, ale personalului de executie, in timp ce privilegiile sefilor voiau sa ramana neschimbate. Asa ceva nu este acceptabil. Oamenii din TVR stiu cat de grea este situatia. Dar, in momentul in care tu, sef, vii si-mi ceri sa renunt, la 5%, la 10% din ceea ce castig - cam asta era oferta lor -, tu vrei sa-ti pastrezi intacta indemnizatia de conducere?", a spus Dragos Bocanaciu.

"Nu a venit niciodata din partea administratiei o oferta, prin care sa ne spuna: «E o situatie grea, ne reducem si noi indemnizatiile de conducere, ne reducem un pic salariile si renuntati si voi la o parte din sporuri». Nu au venit niciodata cu o oferta de genul acesta, au venit doar cu «taiem aia, taiem aia, taiem aia, taiem aia». Si, daca e de discutat la anumite aspecte, cum ar fi prima de pensionare sau astfel de lucruri care nu sunt legate strict de munca, daca eventual putem sa intram in discutii si in negocieri, in niciun caz nu putem sa reducem sporurile care sunt legate strict de munca, si aici ma refer la sporul de ore suplimentare, la sporul de sambata, duminica si de sarbatori legale. Omul, cand vine la serviciu sambata si duminica, chiar asa sa vina pe niciun leu in plus?", a mai spus Dragos Bocanaciu.

Intrebat daca salariatii TVR se pregatesc de greva, Dragos Bocanaciu a spus ca spera sa nu se ajunga la aceasta situatie. El a mai spus ca nu angajatii sunt vinovati de situatia financiara dificila in care se afla TVR.

Datoriile totale ale Televiziunii Romane erau, la sfarsitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri