Astfel, analiza "State of the Climate in 2014" realizata de Societatea Americana pentru Meteorologie a reliefat dovezi ale incalzirii la nivel global, de la micsorarea ghetarilor si reducerea suprafetei de gheata din Marea Arctica pana la un nivel record de gaze de sera in atmosfera. Raportul include date din 413 cercetari realizate in 58 de tari.

Conform concluziilor "State of the Climate", citate de Bloomberg, nivelul marilor la nivel global a atins un record anul trecut, fiind cu circa 67 de milimetri peste media din 1993, cand au fost facute pentru prima oara masuratori prin satelit. De asemenea, in 2014 au fost raportate 91 de cicloane tropicale, cu mult peste media de 82 inregistrata in perioada 1981-2010.

Pentru Europa si Mexic, 2014 a fost unul dintre cei mai "fierbinti" ani, Africa a inregistrat temperaturi peste medie aproape la nivelul inregului continent, iar in Australia, 2014 a reprezentat al treilea cel mai cald an din istorie. Zona de est a Americii de Nord a fost singura regiune majora care a raportat temperaturi sub medie anul trecut.

Citeste articolul integral pe 1asig.ro.

Sursa foto: Shutterstock / Canicula