Echipa Romaniei, prezenta la a XXVI-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie, si-a trecut in palmares prima medalie de aur in istoria participarii la aceasta competitie.

Performanta ii apartine lui Mircea Dan Mirea, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, aflat la al doilea premiu in acest concurs, dupa medalia de argint cucerita in 2014, in Indonezia. Romania participa la Olimpiada Internationala de Biologie incepand din 1997, an in care a obtinut o medalie de argint si trei de bronz. Ulterior, elevii romani si-au trecut constant numele pe lista premiantilor, insa niciodata pe lista laureatilor cu aur (pana in acest an).

Medaliatii cu bronz sunt Alexandru Ionut Duta (clasa a XII-a/Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina) si Bogdan Ionut Sisca Jippa (clasa a XI-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti). Din lotul olimpic a facut parte si George Catalin Maier (clasa a X-a,/Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

Retail jobs

Editia curenta a Olimpiadei Internationale de Biologie s-a desfasurat in perioada 12-19 iulie, in Danemarca (Aarhus), si a reunit 239 de elevi din 62 de tari.

Sursa foto: Medalie,Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri