Alina Gorghiu: PNL sustine AmCham pe tema consultarilor privind achizitiile publice

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, ca PNL sustine demersul Camerei de Comert Americane din Romania si a cerut Guvernului sa prelungeasca perioada consultarilor pentru modificarea legislatiei achizitiilor publice.

"Revizuirea legislatiei achizitiilor publice este o reforma fundamentala: de ea depind cheltuirea eficienta a banilor publici si eliminarea coruptiei din acest proces, precum si derularea proiectelor de investitii pentru dezvoltarea Romaniei. E inadmisibil ca o astfel de reforma sa fie adoptata pe sest, in urma unui simulacru de consultari publice in limita a doar zece zile. PNL se alatura demersului societatii civile si al Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham) si solicita prelungirea perioadei dedicate consultarilor publice", spune Alina Gorghiu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, potrivit Mediafax.

Perioada pentru consultari pe tema legislatiei achizitiilor publice ar trebui sa se desfasoare pe o perioada de cel putin 30 de zile, fata de cele zece zile anuntate de Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, potrivit AmCham Romania.

Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala pentru Achizitii Publice au publicat online, in urma cu aproximativ o saptamana, la sectiunea Transparenta Decizionala, proiectul de lege privind achizitiile publice clasice si cel privind remediile si caile de atac in materie de atribuire a contractelor de achizitie publica si a contractelor de concesiune si pentru organizarea si functionarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, comunicand pentru consultari publice un termen de doar zece zile, care expira la 1 august.

Citeste si:
Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie
Ludovic Orban: Proiectul...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri