Senatorul PNL Alina Gorghiu a spune ca memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim este o tema ''ce arunca o noua pata pe imaginea tarii in lume'', adaugand ca ''iminentul scandal de amploare care va izbucni'' este menit sa distraga atentia de la ''modificarile controversate la Coduri''.

"Memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei in Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, ne transmite Executivul, incadrat la 'documente confidentiale'. Asa la secret era documentul, ca informatia ne-a fost oferita in prime-time de catre dl Dragnea. Probabil dl Manda deja s-a mobilizat pentru a aduna de urgenta comisia SRI cu scopul de a identifica 'sifonul' din Guvern, iar media favorabila PSD solicita manios comisie speciala sa se ancheteze o asemenea scurgere de informatii... Deocamdata, realitatea se prezinta astfel: un anunt frapant de politica externa a Romaniei prin vocea liderului unui partid, care genereaza nu doar un conflict intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria, dar si o tema ce arunca o noua pata pe imaginea tarii in lume. Principala concluzie care poate fi trasa dupa anuntul d-lui Dragnea: societatea romaneasca, opozitia, Presedintia, precum si forurile europene sa aiba in atentie rezolvarea acestui conflict de durata aruncat in spatiul public, nu iminentul scandal de amploare care va izbucni peste doar cateva zile, cand PSD isi va intensifica eforturile sa-si treaca prin Parlament modificarile controversate la Coduri'', a scris sambata pe Facebook Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

Ieri, 20 aprilie, intr-un comunicat de presa, reprezentantii Ambasadei Statului Palestina la Bucuresti au arata ca IntenĊ£ia Guvernului de a muta Ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim reprezinta o actiune care incalca dreptul international, deciziile Consiliului Europei si contravine pozitiei statului roman cu privire la rezolvarea conflictului israelo-palestinian.

Mai mult, Ambasada Statului Palestina, in incercarea de a influenta decizia Guvernului Romaniei arata ca "actiunea pune in pericol interesul statului roman, precum si al cetatenilor sai in lumea araba si musulmana".

Citeste si:
Toate plajele din Tel Aviv au primit distinctia "Blue Flag"
Toate plajele din Tel Aviv au...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
PNL a depus un proiect de lege pentru amanarea pensionarii anticipate