Cel mai fierbinte subiect la nivel international, criza refugiatilor sirieni care iau cu asalt Europa, are ecouri firave in Romania. Dinspre zona politica n-a venit nicio reactie coerenta, iar oamenii de rand sunt complet dezinteresati de subiect.

Am iesit in strada si am incercat sa adunam cateva pareri. Majoritatea tinerilor spun ca nu se mai uita la televizor si ca nu sunt la curent cu problema refugiatilor, iar cei care au urmarit subiectul cred ca Romania ar trebui sa primeasca imigranti sirieni. „Eu cred ca ar trebui sa ii ajutam, n-as fi de acord sa-i tinem la granita, sa-i luam la bataie si sa nu-i lasam sa intre“, ne-a declarat Cristian Andrei, un tanar corporatist din Bucuresti.

Romanii sunt vazuti ca un popor tolerant de catre strainii care traiesc deja in Romania. „Sunt de douazeci de ani aici si pot sa spun ca romanii sunt primitori si daca e nevoie iti sar in ajutor. Insa nu cred ca refugiatii sirieni vor veni aici. Problema este a tarilor mari din Europa – Franta, Germania – care le-au consumat resursele si acum ii resping“, spune Omer, cetatean turc si proprietar al unui restaurant.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Imigranti/Shutterstock