''Adevarul” continua campania „25 de ani de capitalism” cu marturiile lui Marian Alecu, omul care a coordonat intrarea McDonald’s in Romania si in alte tari din spatiul ex-sovietic.

Marian Alecu este unul dintre oamenii care au intermediat intrarea marilor simboluri capitaliste pe piata din Romania. Dupa Revolutie, si-a abandonat postul de inginer la Uzina Vulcan si a devenit director de vanzari la Coca-Cola. Apoi, din 1995 si pana in 2009, a condus operatiunile McDonald’s in Romania si in alte 12 tari din spatiul ex-sovietic. Acum face consultanta, este actionar al lantului de restaurante City Grill si detine un hotel pe litoral.

Alecu a vazut multe in acesti 25 de ani: a vazut un magazin de taiat geamuri din centrul Bucurestiului transformandu-se in primul restaurant McDonald’s din Romania, a vazut 16.000 de romani navalind, toti odata, in ziua inaugurarii, nerabdatori sa afle ce gust are un hamburger, i-a vazut pe investitorii americani entuziasmati de apetitul nestavilit al romanilor si exasperati de instabilitatea pe care o creau politicienii, a vazut Romania transformandu-se si a contribuit la aceasta transformare.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Citeste si:
M. Muncii: In Romania, oamenii vor sa se pensioneze cat mai devreme
Ministrul Muncii, despre...
Sursa foto: McDonalds/Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
PENNY Market incheie anul 2019 cu 256 de magazine deschise in Romania