Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, retinut in noaptea de sambata spre duminica de DNA, asista la perchezitiile care au loc la casa lui de la Ciolpani, judetul Ilfov, alte perchezitii derulandu-se la primarie, institutii din subordine si sediile unor firme.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului general al capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca acuzatiile DNA sunt nefondate. Potrivit avocatului, cei 25.000 de euro erau imprumutati de primar de la un prieten pentru ca sa-si poata plati impozitele pe proprietati.

"Este prematur sa fac declaratii la acest moment. Va rog sa intelegeti ca noi, avocatii, incercam sa tratam cu echilibru acest caz si sa nu cadem in plasa afirmatiilor nefondate. La o prima analiza a dosarului, pot spune ca acuzatiile DNA sunt nefondate. Ele se bazeaza pe "deductii" ale unor persoane, fapt inacceptabil intr-o asemenea situatie. Clientul meu m-a mandatat sa va spun ca niciodata nu a cerut bani, direct sau indirect, prin intermediari, de la nimeni. Banii nu au fost primiti de la denuntatori, iar dl. Oprescu nu stia provenienta lor. Era de datoria DNA sa clarifice mai bine acest dosar, nu sa arunce in arest un om, doar pe vorbele aruncate de alti inculpati", a spus avocatul lui Oprescu, citat de Realitatea TV.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de DNA, sambata noapte, dupa ce ar fi primit mita 25.000 de euro, de la seful unei institutii din primarie. Banii ar fi provenit de la patru denuntatori de la care seful acelei institutii publice si o persoana de incredere a primarului ar fi pretins in total 60.000 euro.

Citeste si:
Primarul ramane la zdup: Sorin Oprescu, ARESTAT preventiv
Primarul Capitalei ramane la...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si