"In primul rand trebuie sa avem un acord asupra planului cadru cu numarul de discipline, toata lumea spune ca avem mult prea multe discipline. Aceste planuri cadru se elaboreaza de catre Institutul de Stiinte a Educatiei si am solicitat constituirea unor comisii de elaborare si validare a planurilor cadru", a declarat ministrul Educatiei, precizand ca este vorba despre disciplinele pe care le vor studia elevii de la clasa a V-a pana la clasa a XII-a.

Ministrul a mai precizat ca "este vorba despre disciplinele pe care le vor studia copiii de la clasa a V-a pana la clasa a XII-a". "Abia dupa ce vom avea un acord asupra planului cadru si termenul este ianuarie 2016, putem sa trecem la realizarea programelor scolare asa cum ne dorim incepand cu ianuarie 2016 pana in iunie 2016, cel putin pentru clasele V, VI, VII, VIII, IX, in asa fel incat sa poata fi validate, iar in septembrie 2016 sa putem demara procesul de realizare a manualelor cu tot ceea ce presupune", a spus Cimpeanu.

Ministrul Educatiei a fost prezent la dezbaterea "Ora Guvernului", pe tema "Starea invatamantului romanesc la inceput de an scolar", organizate la solicitarea grupului parlamentar al PNL.

Sursa foto: elevi, Shutterstock