22 Septembrie 2015

De ce temele fac mai mult rau decat bine si care este greseala parintilor in relatia cu profesorii



Cartea „Mitul temei pentru acasa”, semnata de renumitul psiholog american Alfie Kohn, a fost lansata recent si in Romania, la editura Multimedia Est Publishing. In volumul amintit, autorul atrage atentia asupra efectelor negative pe care le pot avea temele asupra copiilor, atragand atentia parintilor sa intrebe mai des profesorii cum ii ajuta exercitiile pe cei mici, in mod concret, nu doar cum se rezolva acestea.

La dezbatere au participat, printre altii, Oana Moraru, consultant educational, fondatoarea Scolii Helikon si unul dintre pionierii invatamantului privat din Romania, Alexandra Anton, specialist expert in educatie finlandeza, dar si Despina Badescu, redactor sef al publicatiei online „Totul despre mame”, care s-a ocupat si de moderarea discutiei.

In noua sa carte, Kohn raspunde la intrebarile: „Temele pentru acasa sustin sau saboteaza educatia veritabila? Cum ne putem asigura ca temele pentru acasa sunt benefice?”. Expertul in parenting atrage atentia asupra urmarilor grave pe care le pot avea temele date de profesori, pe care elevii trebuie sa le rezolve in timpul liber.

Citeste articolul integral pe Adevarul.



Citeste si