Majoritatea acestor copii (33.981) au parinti francezi care lucreaza peste frontiera. Alocatiile familiale sunt, in principiu, rezervate exclusiv copiilor care cresc pe teritoriul national, scrie Mediafax.

"Exista totusi exceptii in cazul reglemetarilor europene, acorduri bilaterale sau altor derogari", precizeaza Famifed.

La finalul anului trecut, 56.902 copii au beneficiat de alocatii familiale in strainatate. Dupa copiii lucratorilor francezi din zona de frontiera, urmeaza cei olandezi (8.764).

In plus, 6.661 de copii din noile state membre ale Uniunii Europene, in principal polonezi si romani, au beneficiat de regimul de exceptie.

Citeste si:

In total, aceste alocatii familiale reprezinta un cost de 100.475.550 euro.

Cea mai mare parte a acestor transferuri (94,27%) se efectueaza in baza reglemetarilor europene, in timp ce 4,84% reprezinta derogari generale sau individuale.

Romanii din Marea Britanie au primit in ultimii 5 ani alocatii pentru copii aflati in intretinere in valoare de 1,3 milioane de lire (1,76 milioane euro). Guvernul de la Londra aloca anual 27 de milioane de lire (36,7 milioane euro) pentru indemnizatii platite copiilor europenilor, potrivit unor date obtinute de Sunday Express in virtutea legii britanice privind accesul la informatii publice.

Sursa foto: copil cu bani, Shutterstock