Cele mai importante revendicari ale pietei, exprimate la intalnirea cu Klaus Iohannis

Stefan Darabus, director al Fundatiei Hope and Homes for Children (HHC) Romania, aflat pe lista celor 20 de romani care au fost chemati la consultarile de la Cotroceni a prezentat pe blogul sau propunerile societatii civile de la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis.

"Cred ca cele mai importante revendicari ale pietei au fost exprimate", scrie Stefan Darabus (foto), pe blogul sau, stefandarabus.ro. Printre acestea se regasesc: "Parlament unicameral, cu 300 de parlamentari, ca parte a unei noi Constitutii. Fara imunitate pentru parlamentari si pentru membrii guvernului. Vot electronic pentru toti cetatenii, inclusiv, pentru cei din diaspora. Alegeri locale in doua tururi de scrutin. Modificari legislative care sa nu mai ingaduie accesul in parlament partidelor care nu au candidati pe liste proprii. Reforme ample si cresterea bugetelor alocate pentru educatie, protectie sociala, cultura, sanatate, cercetare".

S-a cerut, de asemenea, "transparentizarea modului de alocare si de cheltuire a banilor de catre autoritatile publice, dar si modificarea Legii Bugetului de Stat, care sa permita interventii concrete in interesul direct al cetateanului. [...] L-am invitat pe Presedintele Romaniei sa viziteze oamenii care traiesc in saracie crunta, in comunitati marginalizate, sa viziteze copiii si persoanele cu dizabilitati care inca supravietuiesc in institutii. [...] Am solicitat o schimbare de paradigma in viziunea asupra actului de administratie publica si de legiferare: sa incetam doar sa reactionam pe moment, sub impulsul dramelor care ne lovesc. Sa invatam sa prevenim dramele, de orice natura ar fi ele. In familii. In comunitatile marginalizate. In scoli, in institute de cercetare, in universitati. In spitale. Ca sa putem trai in normalitate, in sanatate, educati si cu grija fata de cei de-aproape, politicul si administrativul trebuie sa raspunda nevoilor oamenilor, nu nevoilor sterile ale sistemului", mai scrie Stefan Darabus.

Sursa foto: Mediafax

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri