Andre Rieu a venit in Romania cu un avion privat, special pentru a merge la clubul Colectiv. Acesta s-a alaturat, in jurul orei 16.15, celor aproximativ 200 de persoane care se reculeg in fata clubului Colectiv, potrivit Mediafax.

Violonistul a venit la Bucuresti pentru a-si arata solidaritatea fata de romani si pentru a face o donatie pentru victimele tragediei din Colectiv. Este de asteptat ca Andre Rieu sa paraseasca Romania imediat dupa ce va pleca de la clubul Colectiv. Numarul deceselor in urma incendiului izbucnit pe 30 octombrie in clubul Colectiv din Bucuresti a ajuns la 39. Andre Rieu a sustinut sapte concerte in Piata Constitutiei din Bucuresti, in luna iunie, la care au participat aproximativ 84.000 de spectatori.

Nascut la Maastricht, in Olanda, Andre Rieu este unul dintre cel mai bine vanduti muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel international cu spectacolele sale pline extravaganta si de emotie. Detinatorul celei mai mari orchestre private din lume, Andre Rieu a vandut pana in prezent peste 40 de milioane de albume si DVD-uri in intreaga lume.

In fiecare an, Andre Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul si numerosi solisti internationali sustin 100 de concerte in intreaga lume, cu peste un million de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat in Billboard's Top 10 in fiecare an, incepand din 2004.