Violonistul olandez Andre Rieu a revenit in Romania pentru a sprijini victimele incendiului din Colectiv. Acesta a donat profitul obtinut din vanzarea DVD-ului "Andre Rieu Live in Bucuresti", in cadrul unui eveniment desfasurat in Bucuresti, la Athenee Palace Hilton.

Inainte si dupa Colectiv. Sute de tineri care s-au aflat in noaptea de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv de pe strada Tabacarilor numarul 7, tineri frumosi, senini, legati prin pasiunea pentru rock si pentru trupa Goodbye to Gravity au privit moartea in ochi si i-au sfidat chemarea. Au refuzat sa se desprinda de firul subtire al vietii si au luptat pentru a trai si a se intoarce acasa, la familii, prieteni, job-uri si pretioasele nimicuri care dau contur fiecarei zi, conform Mediafax.

Colectiv ramane o rana deschisa in societatea romaneasca, o rana care refuza sa se cicatrizeze, un moment care nu trebuie sa treaca in amortire, peste care sa se astearna uitarea, asa cum a declarat unul dintre parintii „cu inimi cicatrizate”, Eugen Iancu, care l-a pierdut pe fiul sau, Mihai, dupa incendiul din Colectiv, in urma complicatiilor suferite din cauza arsurilor.

Parte a acelor tineri supravietuitori s-a aflat, joi dupa amiaza, in cadrul unui eveniment menit sa sprijine prin donatii tratamentul atat de necesar lor, dar si al celor raniti mai grav in noaptea de foc de pe 30 octombrie anul trecut. Este vorba de conferinta de presa la care au participat nu doar tinerii supravietuitori din clubul Colectiv, ci si violonistul olandez André Rieu, care si-a manifestat inca o data sprijinul pentru raniti, alaturi de Carrefour Romania si de medici romani si olandezi implicati efectiv in ingrijirea victimelor incendiului.

André Rieu, muzicianul indragit pe mapamond dar si in Romania, si-a donat profitul obtinut din vanzarea DVD-ului sau “André Rieu Live in Bucuresti”. In urma tuturor donatiilor pentru acest eveniment s-a strans suma de 150.000 de euro. Suma de bani va fi acordata Asociatiei Colectiv GTG 3010, al carui presedinte este Eugen Iancu, in vederea tratamenului victimelor si sprijinul familiilor acestora.

Citeste si:
Cum s-a schimbat spitalul care a ingrijit 25 de raniti din Colectiv
Cum s-a schimbat in patru ani...

Speakerii din cadrul evenimentului au fost André Rieu, Andreea Mihai, Marketing Director Carrefour, Sjef Jansen, promoter Laishoo International Development & Consulting, Dan Mircea Enescu, medic specialist in chirurgie plastica si reparatorie, manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii „Grigore Alexandrescu” si Peter Oostveen, medic specialist chirurgie. In sala au fost prezenti supravietuitorii de la Colectiv, prietenii acestora precum si membri ai Fundatiei Colectiv.

Cu sensibilitatea sa caracteristica, violonistul André Rieu a dezvaluit la inceputul conferintei de presa imprejurarile in care a decis sa vina in Romania, exprimand ca gandul sau de a concerta in Bucuresti dateaza de acum doi ani, declarand ca l-a facut pentru ca avea multi prieteni in Romania:

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Andre Rieu a venit pentru a aduce un omagiu victimelor de la Colectiv