Un medic de garda de la Spitalul Universitar de Urgenta spune ca doctorii fac tot posibilul pentru viata tinerilor din Colectiv, desi sistemul sanitar este imperfect.

“Facem tot, absolut tot ce pot face medicii pentru viata tinerilor din Colectiv, in acest sistem imperfect care isi arata inca o data fata-i. Specialistii veniti din alte state, cu care ne-am consultat in aceste zile, au confirmat si apreciat deciziile luate si tratamentul pe care l-am aplicat. Le multumesc si lor, impresionata fiind de solidaritatea si altruismul de care au dat dovada in aceste momente grele pentru noi”, spune dr. Ina Petrescu, de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti.

Si va mai rog, dati-ne linistea de a-i opera, spala, ingriji, pansa, tapota si masa pe tinerii acestia. E linistea de care avem nevoie pentru a putea continua pe drumul pe care l-am luat de o saptamana incoace- acela de a lupta pentru viata.

Toti cei zece raniti au ajuns cu bine in Marea Britanie si Norvegia

Toti cei 10 raniti in incendiul din Colectiv care au fost transferati duminica au ajuns cu bine in Marea Britanie si Norvegia, medicii din Londra care i-au asteptat la aeroport fiind impresionati de modul in care au fost transportati, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Citeste si:
BM: Incendiul de la Colectiv a imbunatatit activitatea autoritatilor
Banca Mondiala: Incendiul de...

"Am avut cativa pacienti in stare critica, dar nu au fost probleme pe durata transportului. Toti au ajuns cu bine, iar medicii de la Londra care i-au asteptat la aeroport au fost impresionati de felul in care au fost transportati. Este un nou standard pentru transportul aerian al pacientului ars in stare critica, au spus medicii englezi", a declarat secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Dintre pacientii transferati duminica de la spitale din tara in unitati sanitare, cei aflati in stare critica au ramas toti in Marea Britanie, a mai spus secretarul de stat. Raed Arafat a precizat ca luni are inalnire cu alte echipe de doctori din Germania si Franta, pentru a se stabili daca alti raniti vor putea fi transportati in strainatate sau raman sa ii ingrijeasca in tara.

Potrivit unor surse medicale, in Marea Britanie au fost transferati duminica, cu aeronava NATO, in jurul orei 23.00, Alexandru Olivian Olteanu si Elena Nitu - de la Spitalul de Arsi, Iulian Rob, Vladut Roberto si Tudor Golu - de la Spitalul Universitar de Urgenta, Corina Gabriela Ionita - de la Spitalul Elias, Cristian Raducanu si Costin Dumitrache - de la Spitalul Militar, Cristian Daniel Mitroi - Spitalul Floreasca, iar in Norvegia a ajuns Marius Fratoaica - de la Spitalul Bagdasar-Arseni.

#Colectiv. Ce ironie: reforma sanatatii, dupa 4 ani

Citeste si:
Raed Arafat nu-si gaseste nicio vina in interventia Colectiv
Raed Arafat nu-si gaseste...

Sursa foto: Mediafaxfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banicioiu, audiat in "Colectiv": Am facut tot ce era omeneste posibil