Pana vineri, au fost emise notificari pentru utilizatorii a 162 de imobile incadrate in clasa I risc seismic, acestia fiind somati ca in termen de 24 de ore sa isi inceteze activitatea, in caz contrar urmand sa fie sanctionati cu amenzi de la 50.000 de lei la 70.000 de lei, iar actiunile de notificare vor continua, scrie Mediafax.

In Capitala sunt 366 de cladiri expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic, dintre care 183 reprezinta pericol public, alte 306 imobile fiind in clasa II de risc seismic, arata Primaria Municipiului Bucuresti.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 17 noiembrie, legea care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in spatiile comerciale precum magazine, sali de spectacole si structuri turistice, in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Cluburile din cladiri incadrate in clasa I de risc seismic, conform Primariei Municipiului Bucuresti sunt majoritatea din Centrul Istoric, printre acestea sunt: Club A, Godot Cafe-Teatre, Trattoria Buongiorno din Centrul Vechi, True Social Club, Fire Club, Tress Fast Food, 55 Jazz, Restaurant Argentin, Explorer’s Irish Pub, Qetesh Club, City Grill Lipscani, Beraria Siegfried, Taverna Racilor Smardan, etc.

Prin programul prevazut de Ordonanta de Guvern nr. 20/1994, in perioada 2002-2012 au fost executate si finalizate lucrarile de consolidare la 14 cladiri, iar in 2013-2015 au fost finalizate alte patru cladiri. Alte 35 de cladiri au fost consolidate din surse proprii ale proprietarilor, iar la trei imobile sunt santiere deschise, a precizat sursa citata.

Sursa foto: Shutterstock