Legea antifumat a trecut cu 164 de voturi "pentru", 20 voturi "impotriva" si 26 de abtineri si urmeaza sa fie transmisa presedintelui spre promulgare, informeaza Mediafax.

Legea antifumat a fost adoptata, vineri, in unanimitate, de Comisia pentru sanatate a Camerei Deputatilor, membrii comisiei hotarand retragerea amendamentului care interzicea afisarea produselor din tutun in locurile obligatorii de trecere.

„Initiativa legislativa a fost adoptata cu unanimitate de voturi, iar raportul comisiei va fi trimis spre adoptare plenului Camerei Deputatilor”, a declarat deputatul PSD, Rodica Nassar, membra in Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, potrivit Mediafax.

Deputatii din Comisia pentru sanatate au tinut cont de adresa venita din partea Consiliului Concurentei. Astfel, au eliminat amendamentul care prevedea interzicerea afisarii produselor din tutun in locurile obligatorii de trecere, pentru ca legea adoptata sa nu fie considerata neconcurentiala, a precizat Rodica Nassar.

Sursa foto: Piotr Marcinski / Shutterstock