Plenul Senatului a votat mai multe amendamente aduse Legii privind stabilirea conditiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun, scrie News.ro.

Proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi "pentru" si prevede ca fumatul va fi permis in spatii publice inchise amenajate special, respectiv in "spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie", precum si pe terase amenajate in acest sens.

De asemenea, in noua forma legea redefineste, la propunerea Comisiei juridice, spatiul public inchis, precizandu-se in mod clar ca acesta este "incadrat de pereti de jur imprejur". Aceasta sintagma este adaugata si in definitia spatiului inchis de la locul de munca.

Citeste si:

Proiectul prevede ca se poate fuma in celulele din penitenciare si in spatiile special amenajate destinate exclusiv pacientilor din spitalele de psihiatrie. In continuare, fumatul este interzis in spatiile publice inchise, in spatiile publice inchise de la locul de munca, in mijloacele de transport in comun si in locurile de joaca pentru copii.

Exceptiilor de la lege, de exemplu celule din penitenciarele de maxima siguranta, li se adauga, in noua forma a legii, "spatiile special amenajate destinate exclusiv pacientilor din spitalele de spihiatrie". Modificarea a fost adusa la solicitarea managerilor unitatilor de psihiatrie, care au reclamat ca pacientii devin agresivi atunci cand nu pot fuma.

Proiectul de lege urmeaza sa mearga la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.