In cadrul proiectului se va realiza un catalog online de filme europene de diverse genuri, pentru toate categoriile de varsta (ciclu primar, gimnazial, liceal), insotite de materiale pedagogice, care vor fi puse gratuit la dispozitia profesorilor, educatorilor si a cat mai multor tineri in decursul anilor urmatori, noteaza Mediafax.

Activitatile educationale pe care le va propune programul vor ajuta elevii sa-si dezvolte abilitatile de analiza critica si estetica a mesajelor audiovizuale in general si a filmelor, privite ca obiecte artistice, in particular, sa manifeste interes fata de cinematografie ca arta si industrie si sa faca un pas mai departe in integrarea diversitatii culturale. Filmele din colectia CinEd vor fi disponibile intr-o varietate de formate care vor putea fi proiectate in spatii diverse - de la cinematografe la standarde profesioniste, la sali cu echipament minimal sau chiar in salile de clasa.

Proiectul se va desfasura in Bucuresti si in mai multe orase din Romania pe tot parcursul anului scolar. Pe langa proiectii de film si intalniri cu profesionisti din domeniu, se vor organiza sesiuni de formare a cadrelor didactice. Astfel, CinEd devine o oportunitate pentru diversificarea sistemului educational si, in acelasi timp, pentru dezvoltarea industriei cinematografice si a artelor vizuale.

Citeste si:

CinEd - European Education for Youth aduce laolalta organizatii culturale din Franta, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Cehia si Romania, propunandu-si ca in anii urmatori sa atraga interesul cat mai multor tari europene care sa-si puna la comun resursele pentru dezvoltarea educatiei cinematografice la nivel extins.

Programul complet al actiunilor va fi anuntat in curand. CinEd este un proiect initiat de Institutul Francez din Paris, in parteneriat cu Cinemateca Franceza si sustinut de programul Europa Creativa/ Media al Uniunii Europene. In Romania, proiectul este implementat de Asociatia Culturala Macondo si Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Sursa foto: racorn, Shutterstock