Sase companii din industria de aparare pierd 7% din angajati in acest an

Numarul angajatilor din companiile romanesti din industria de aparate va scadea cu 7% in acest an. Explicatia Ministerului Economiei este scaderea, an de an, a comenzilor din partea beneficiarilor interni, adica ministerele Apararii Nationale si Afacerilor Interne, precum si a clientilor din afara tarii.

Pentru 2016, un proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei, institutia care controleaza mai multe firme din industria de aparare, stabileste ca numarul mediu maxim de salariati din acest sector va fi de 1.368, dintre care aproape 1.020 la Romarm.

Alte companii, precum Romaero sau Avioane Craiova, vor ramane cu cate 150 de salariati. IOR Bucuresti va avea 30 de persoane pe statul de plata, iar Santierul Naval Managalia si Uzina Mecanica Orastie vor avea cate 10 anajati.

In 2015, numarul mediu maxim de angajati din aceasta industrie a fost stabilit, prin hotarare de guvern, la 1.472, dupa ce in 2014 activau in sectorul de aparare 1.455 de oameni, cu 7% mai multi.

„Din cauza lipsei de comenzi, situatia a devenit critica si in ceea ce priveste asigurarea potentialului logistic de aparare a tarii, cu implicatii negative asupra sigurantei si securitatii nationale”, spune Ministerul Economiei.

Citeste si:
Linia pentru producția de măști a statului român, luată din China,...
Linia pentru producția de...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Bani mai multi pentru angajati mai putini

Chiar daca numarul angajatilor din aparare va ascadea, sumele necesare platii salariilor acestora vor creste. Pentru acest an, Ministerul Economiei a prevazut un buget de 40,5 milioane de lei pentru plata salariilor acestor anagajati, cu 3% mai mari fata de anul anterior.

„Sumele necesare asigurarii platilor salariale sunt prevazute in bugetul de stat pe anul 2016, prin bugetul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri”, precizeaza institutia.

In 2015, fondurile necesare platii salariatilor din industria de aparare au fost in valoare de 39,3 milioane de lei.

Citeste si:
Romarm propune americanilor sa fabrice un model de Jeep la Bucuresti
Romarm a propus americanilor...
Sursa foto: mediafaxfoto.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri