Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari au facut 158 de controale in perioada 1-26 februarie, verificari in urma carora 36 de persoane au fost indepartate din tara iar pentru alti 89 de cetateni straini au fost dispuse masuri de parasire a teritoriului Romaniei.

Controalele au fost facute pentru prevenirea si combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini la nivel national. "143 de persoane au fost depistate in situatii ilegale, cei mai multi in Bucuresti si pe raza de competenta a judetelor Iasi, Ilfov si Mehedinti. Dintre acestia, 34 au intrunit conditiile necesare prelungirii dreptului de sedere, pentru 89 au fost dispuse masuri de parasire a teritoriului Romaniei, iar pentru 20 s-au dispus alte masuri", potrivit Mediafax.

"Pentru 36 de persoane, au fost organizate misiuni de indepartare de pe teritoriul Romaniei sub escorta. La iesirea din tara pe numele lor a fost aplicata masura de nepermitere a intrari in Romania", a anuntat Inspectoratul General pentru Imigrari.

Totodata, politisti au anuntat ca au dat 588 de sanctiuni contraventionale cu avertisment si amenda in valoare totala de 195.075 lei, cetatenilor straini care nu au respectat legislatia in domeniul migratiei.

Sursa foto: Brian A Jackson/Shutterstock.com

Citeste si:
IGI: 40 de cetăţeni străini au fost depistaţi că stăteau ilegal în...
IGI: 40 de cetăţeni străini...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Min. Muncii: Nu se fac controale în prezent. După criză, vor fi verificări
Setari Cookie-uri