Aproximativ 130 de angajati ai firmei prestatoare de servicii detinuta de Complexul Energetic Oltenia, Minprest Rovinari, vor fi disponibilizati incepand cu data de 1 aprilie. Reprezentantii firmei prestatoare de servicii sustin ca, incepand cu data de 1 aprilie, 130 de persoane vor fi concediate.

”Am primit o notificare, o adresa clara din partea Diviziei Miniere ca, incepand cu 1 aprilie, se renunta la trei loturi de servicii in integralitate. In jur de 130 de persoane vor pleca. Pe langa cele 96 de locuri bugetate, vor mai pleca si persoanele care asigurau acel indice de prezenta pentru a putea da concediile de odihna si, tinand cont ca se mai reduce activitatea si pe zona de Exploatare Cai Ferate Uzinale, in jur de 22 de locuri, ne ducem undeva spre 130 de persoane. Unii sunt pe perioada determinata, deci nu o sa intre in concediere colectiva, doar restul care sunt pe nedeterminata. Pentru ca in jur de 36 de persoane sunt pe nedeterminata vom declansa procedura de concediere colectiva”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinarim conform Mediafax.

Intalnirea cu sindicatele din Minprest va avea loc luni. Ulterior va fi inaintata o notificare catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj.

”Se renunta la trei servicii: activitatea de gestiuni industriale, activitatea de demolari case si cea de recupare gestionare role. Majoritatea sunt oameni care au cedat teren catre Divizia Miniera in scopul extinderii exploatarii miniere in zona”, a mai precizat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari.

In februarie, dupa negocieri cu administratia CEO, sindicalistii au anuntat ca trei mii de angajati ai Complexului Energetic Oltenia ar putea sa fie disponibilizati in 2016. Concedierile au fost confirmate de conducere, insa fara sa fie precizata data la care ar urma sa fie facute.

Citeste si:
Complexul Energetic Oltenia se va inchide daca nu se restructureaza
Complexul Energetic Oltenia...

In prezent, societatea Minprest ServSA Rovinari, la care CEO detine 95% din actiuni, are 1.293 de angajati, dintre care 456 au semnat contracte de munca pe o perioada determinata

Sursa foto: Kuzma / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Orban: Orice creştere semnificativă a cazurilor poate duce la noi restricții
Setari Cookie-uri