Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Gorj, a fost anuntata, initial joi, de Societatea Minprest Serv SA Rovinari, la care CEO detine 95 la suta din actiuni, ca va concedia 150 de angajati, in perioada aprilie-decembrie 2016, dupa ce reprezentantii Diviziei Miniere au trimis o adresa prin care precizau ca renunta la trei loturi de servicii in integralitate, conform Mediafax.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a propus, joi, ca numarul sa fie majorat.

”Joi am fost chemat la Complexul Energetic Oltenia, pentru a avea o discutie, pentru a ni se prezenta o analiza a dumnealor, privind reducerea activitatii Minprest. In urma analizei dumnealor reiese faptul ca trebuie sa renuntam la 693 de locuri bugetate. Aceste locuri bugetate mai au si un indice de prezenta, deci se duce, undeva, am facut noi un calcul, spre 800 de persoane, daca s-ar pune in practica. Am constatat cu stupoare ca analiza respectiva este facuta cu maxim subiectivism, ca nu s-a tinut cont de normativele legale care sunt aplicabile in acest moment. Sunt niste probleme de care nu au tinut cont. Pana marti trebuie sa prezentam si noi propunerile noastre”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari.

Societatea Minprest are 1.293 de angajati, dintre care 456 au semnat contracte de munca pe o perioada determinata.

Vineri, sindicalistii vor merge din nou la negocieri cu administratia CEO, care a propus ca, incepand din iulie, sa fie concediate 2.000 de persoane. Dintre acestia, 1.070 sunt pensionabili pana la data de 31 decembrie 2019.

Sursa foto: NuOilSuwannar / Shutterstock