Guvernul a adoptat in sedinta de joi o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, potrivit careia peste 500.000 de pensionari nu vor mai plati contributii la asigurarile de sanatate.

"Este vorba de punerea in concordanta a noului Cod fiscal cu Legea Sanatatii. Ca urmare a cresterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluarii impozitarii pentru serviciile de sanatate sub cifra nou-indicata, de 872 de lei. Vechea prevedere considera ca pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contributiile de sanatate", a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, de prevederile ordonantei vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor plati contributia de sanatate.

Suciu a mai spus ca o alta prevedere a ordonantei prevede scurtarea termenului in care un asigurat isi poatre schimba medicul de familie de la 6 luni, in anumite constrangeri evidente.

"Se creeaza conditiile pentru evaluarea contractului-cadru de sanatate si se clarifica faptul ca cardul European de sanatate are o valabilitate de un an si nu de 6 luni, cum era pana acum", a adaugat Dan Suciu.

El a mai precizat o o hotarare privind aprobarea contractului-cadru a fost amanata pentru saptamana viitoare.

Citeste si:
Romgaz: Constructia centralei de la Iernut, blocata din cauza OUG 114
Romgaz: Constructia centralei...

"Nu sunt semnificative modificarile fata de contractual-cadrul de anul trecut, dar trebuie puse mai bine in evidenta modificarile cu care noul contract-cadru va veni pentru 2016-2018", a mai spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
SURSE Dancila nu s-a prezentat la negocierile cu ALDE