Directia de Sanatate Publica Arges: Trei angajati de la Bradet au fost depistati cu E.coli

Directia de Sanatate Publica Arges confirma prezenta bacteriei E.Coli patogen, avand gena verotoxina, care provoaca aparitia SHU, la trei dintre angajatii societatii Bradet si la un angajat de la firma care furniza laptele.

Sorina Hontaru, directorul DSP Arges, a declarat ca a fost identificata bacteria E.Coli patogen, avand gena verotoxina, care provoaca aparitia SHU, la trei dintre angajatii societatii Bradet. Aceleasi rezultate au iesit pozitive si in cazul unui angajat al firmei care furniza laptele pentru Bradet, conform Mediafax.

"Am informat Prefectura, am informat ministerul Sanatatii si pe toata lumea legat de rezultate. Aceasta este procedura", a declarat Sorina Hontaru, directorul DSP Arges.

Marius Badea, patronul societatii Lactete Bradet a declarat ca " am cerut suplimentar sa se faca analiza de E.Coli la angajatii firmei Bradet. Nu avem rezultatele primite de la Bucuresti. De la DSP am primit acea notificare ce a ajuns si la Prefectura.

Am sunat la Directie si ni s-a spus ca 70 % dintre oameni sunt purtatori de E.Coli, ca nu e nicio problema si ca nu exista o lege care sa impuna efectuarea acestei analize. Angajatii nu trebuie sa urmeze vreun tratament. Eu acum o zi sau doua am aflat. Pentru a primi oficial raspuns de la Bucuresi am trimis memorii in urma adresei de la DSP , dar nu am primit raspuns inca".

Citeste si:
Ce se intampla cu laptele de la ferma unde s-a gasit E.coli
Laptele de la ferma din Alba...

Sursa foto: imtmphoto / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri