Salupa fluviala de tip Rescue Eagle1 are la bord cu echipat format din comandant de nava si doi paramedici. Pe salupa ambulanta pot fi transportate doua victime pe targa, iar in total cel mult 8 persoane.

Din punct de vedere medical, nava este dotata cu toate echipamentele medicale din clasificarea ambulantelor tip B2, ceea ce va oferi posibilitatea de a asigura asistenta medicala de urgenta a pacientilor care se incadreaza in codul de triaj galben si rosu indiferent de afectiunea sau traumatismul de care sufera pacientul.

Pentru prima dată, în Delta Dunării va exista un punct SMURD, ca urmare a dotării Inspectoratul pentru Situaţii de Urgen...

Posted by Fundatia pentru S.M.U.R.D. on Tuesday, March 22, 2016

Salupa a costat 1.433.200,79 lei si a fost achizitionata de Fundatia pentru SMURD din banii colectati in cadrul campaniei de redirectionare a 2% din impozitul pe venit de catre populatie.

Fundatia pentru SMURD ofera dreptul de folosinta gratuita, prin intermediul unui contract de comodat, catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Delta” al judetului Tulcea, asupra salupei SMURD in vederea desfasurarii activitatilor specifice de acordare asistenta medicala si prim-ajutor calificat in zona Deltei Dunarii. Salupa va fi incadrata si deservita de personalul din cadrul Pichetului de Nave Operative Crisan, care are sediul in comuna Crisan, si va actiona in cele mai importante localitati din Delta Dunarii, respectiv orasul Sulina, comuna Crisan, comuna Pardina, com. C.A.Rosetti, comuna Maliuc, comuna Chilia Veche, comuna Ceatalchioi dar si in toate celelalte localitati in care nu se poate ajunge cu mijloace de interventie terestre sau aeriene

Sursa foto: Fundatia pentru SMURD/Facebook.com