Principesa Margareta, Custodele Coroanei Regale, va oferi decoratii in numele Regelui Mihai I unor personalitati insemnate din Romania, printre care se numara scriitorul Mircea Cartarescu si Ministrul Educatiei Adrian Curaj, sambata, in Holul de Onoare de la Castelul Peles, scrie Mediafax.

Sambata, cu ocazia implinirii a 135 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, ofera decoratii in numele Regelui Mihai I unor personalitati, institutii si colaboratori. Tot in aceasta zi, Principesa Margareta marcheaza aniversarea celor 67 de ani ai sai printr-o receptie organizata la Castelul Peles, din Sinaia, unde sunt asteptati inalti oficiali ai guvernului Romaniei, printre care premierul Dacian Ciolos si vicepremierul Vasile Dancu si alti invitati de marca. Momentul este sarbatorit printr-un un concert fastuos sustinut de Camerata Regala, urmat de o receptie de gala.

Potrivit unui comunicat al Casei Regale, va fi investit cu „Ordinul Coroana Romaniei in Grad de Comandor” IPS Mitropolitul Teofan al Moldovei si Bucovinei. Decoratia regala „Nihil Sine Deo” va fi conferinta lui Mircea Cartarescu, IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, lui Vasile Moldoveanu si Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania (cu ocazia implinirii a 140 de ani de la fondare).

Va primi „Crucea Casei Regale a Romaniei” Asociatia „Les petits freres des pauvres”, cu ocazia implinirii a 70 de ani de la fondare. Vor fi investiti cu „Ordinul Coroana Romaniei in Grad de Cavaler” Teodor Ilincai si Andrei Vandoros. Medalia „Custodele Coroanei Romane” va fi acordata Ministrului Educatiei Adrian Curaj, Corinei Suteu, Ancai Harasim, lui Dan Mocanu, Simonei Baciu, Danei Partoc, Monicai Minoiu, lui S.P. O’Mahoney, dr. Radu Dop, lui Mugurel Margarit-Enescu, Mihaelei Minu, Lidiei Voicu, lui Mihai Covrig, Mihai Kovacs si Ralucai Stratulat.

Totodata, sambata este sarbatorita Ziua Crucii Casei Regale a Romaniei. Personalitatile distinse cu Crucea Casei Regale a Romaniei sarbatoresc in fiecare an ziua decoratiei lor la 26 martie, data la care Carol I a devenit Rege al Romaniei, prin votul reprezentantilor natiunii (14/26 martie 1881). Crucea Casei Regale a Romaniei a fost instituita acum opt ani, prin ordinul Majestatii Sale Regelui Mihai I, in ziua de 10 mai 2008.

Principesa Margareta a Romaniei a fost desemnata Custode al Coroanei dupa retragerea din viata publica a Regele Mihai I anuntata oficial pe 2 martie. Regelui i s-au depistat probleme grave de sanatate, iar in urma deciziei de a sta la adapost de viata publica, Regele Mihai I transmis urmatorul mesaj: "In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical.

Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei".

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri