"O sa avem o prima discutie pe un proiect de ordonanta de urgenta pe care ni-l putem asuma noi ca Guvern cu ideea unei corectari imediate a disfunctionalitatilor care au venit pe fondul cresterii salariului minim si a comprimarii salariale in jumatatea inferioara a grilei de salarizare (...) Obiectivul este sa aplicam acest proiect de ordonanta de urgenta inca din a doua jumatate a acestui an si in cursul anului viitor", le-a spus Ciolos ministrilor prezenti la sedinta de miercuri a Executivului, conform Mediafax.

Va fi un proiect de lege care va fi complementar ordonantei de urgenta

Ciolos a mai spus ca Guvernul va veni si cu un proiect de lege care va fi complementar ordonantei de urgenta

El a spus ca este vorba de un proiect de act normativ care sa vina cu o abordare multianuala, din 2018, in ideea de a evolua spre o salarizare unitara, care sa fie corelata cu reforma administratiei publice.

''O reforma a administratiei publice fara un sistem de salarizare clar si adaptat nu va fi eficienta. Imi dau seama ca, din punct de vedere politic, va fi dificil sa avem o decizie pe o astfel de abordare multianuala in cursul acestui an, dar cred ca e de datoria noastra sa venim cel putin cu propunerea si sa o supunem dezbaterii '', a subliniat premierul.

Citeste si:

El a mai spus ca proiectul de lege va fi discutat in Guvern in perioada urmatoare, dupa care va fi dezbatut cu sindicatele si cu societatea civila.

''Cele doua abordari se leaga. Propunem aceasta ordonanta pentru a acoperi cea de-a doua jumatate a acestui an si 2017, in idea ca un proiect de lege care sa aiba o abordare multianuala probabil ca nu va avea un efect inainte de 2018. Atunci, pana in 2018, venim cu corecturile si cu rezolvarea acestor inechitati, care intra in ceea ce ne putem permite din punct de vedere al bugetului'', a concluzionat Dacian Ciolos.

Sursa foto: Mediafax Foto