"Autoritatile administratiei publice locale, in domeniul public administrat de acestea si in zonele turistice din unitatea teritoriala aflata in administrare, au obligatia sa asigure internet gratuit, cu acces neintrerupt, prin contractarea unui agent economic ce serveste drept provider" prevede proiectul de lege, conform Mediafax.

De asemenea, initiativa legislativa obliga operatorii de telefonie mobila sa ofere tuturor clientilor cel putin 500 de MB de trafic lunar gratuit.

"Restaurantele, terasele, barurile, discotecile si oricare alte tipuri de unitati de alimentatie publica asigura accesul gratuit al persoanelor la internet, in interiorul si exteriorul perimetrului fiecarei cladiri detinute de acestea", mai prevede initiativa legislativa.

Citeste si:

Proiectul prevede ca accesul la internet se face prin wi-fi, iar retelele de internet folosite de autoritatile publice trebuie sa fie diferite de cele puse la dispozitia contribuabililor. Totodata, conectarea se face pentru o ora, cu drept de reconectare, prin e-mail, insa aceasta prevedere nu se aplica in zonele turistice. Initiatorul prevede ca viteza minima de acces este de 50 de Mb/s.

"Institutiile militare si organele de stat cu atributii in domeniul sigurantei nationale sunt exceptate de la obligatia de a asigura retele de internet gratuit si permanent, daca acest lucru pune in pericol integritatea, scopul si activitatiel institutiei", se mai precizeaza in proiect.

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock