Unul dintre cei mai apreciati medici ginecologi din lume a fost arestat sub suspiciune de furt de ovule

Unul dintre cei mai apreciati medici ginecologi din lume, Severino Antinori, cunoscut pentru ca a ajutat numeroase femei in varsta sa aiba copii, printre fertilizare in vitro, a fost arestat in Italia, fiind suspectat ca a furat ovule de la o pacienta, relateaza AFP.

Antinori, in varsta de 70 de ani, a fost retinut vineri, pe aeroportul Fiumicino din Roma, dupa ce o tanara de 24 de ani, din Spania, care era tratata pentru un chist ovarian la o clinica din Milano condusa de medic, a depus plangere, potrivit News.ro. Autoritatile i-au suspendat pentru un an de zile dreptul de practica doctorului, care a fost plasat in arest la domiciliu la Roma. El este acuzat de furt cu circumstante agravante si provocare de rani.

Presupusa victima are pregatire ca asistenta medicala si a inceput recent sa lucreze la clinicia. Procurorii spun ca Antinori, care s-a intalnit cu femeia intamplator, a invitat la un interviu pentru un loc de munca, dupa care a diagnosticat-o cu cancer ovarian, cu unica intentie de a-i fura ovulele.

Femeia sustine ca i-a fost luat telefonul mobil, dupa care a fost imobilizata, anesteziata si operata fara sa-si fi dat consimtamantul. Ea credea ca urma sa fie tratata pentru chist, a declarat avocatul sau. Dupa ce si-a revenit din anestezie, ea a reusit sa fuga si sa sune la serviciile de interventie in situatii de urgenta de la un telefon public.

Avocatii lui Antonori sustin ca acuzatiile sunt absurde, dar procurorii au precizat ca verifica daca acesta a fost sau nu un caz izolat. “Arestarea lui Severino Antinori este extrem de grava, pentru ca arata existenta unei piete a ovulelor, care nu se va da inapoi de la nimic”, a spus Donata Lenzi, un parlamentar din Partidul Democrat, al premierului Matteo Renzi.

Citeste si:
Traficantii de ovule cereau pana la 4.000 euro pentru inseminare
Traficantii de ovule cereau...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Medicul a devenit faimos in intreaga lume in 1994, cand tratamentul sau pentru fertilitate i-a permis unei italience, Rossana Della Corte, in varsta de 63 de ani, sa ramana insarcinata si sa nasca. La momentul respectiv, a fost cea mai in varsta femeie care a adus un copil pe lume. Antinori a generat si polemici, atunci cand a pledat pentru folosirea clonarii pentru a le permite cuplurilor infertile sa aiba copii, prin injectarea de material genetic de la tata intr-un ovul donat. Nu este clar, insa, daca a participat vreodata la crearea unui copil clonat.

Sursa foto: Olesia Bilkei / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri