Antinori, in varsta de 70 de ani, a fost retinut vineri, pe aeroportul Fiumicino din Roma, dupa ce o tanara de 24 de ani, din Spania, care era tratata pentru un chist ovarian la o clinica din Milano condusa de medic, a depus plangere, potrivit News.ro. Autoritatile i-au suspendat pentru un an de zile dreptul de practica doctorului, care a fost plasat in arest la domiciliu la Roma. El este acuzat de furt cu circumstante agravante si provocare de rani.

Presupusa victima are pregatire ca asistenta medicala si a inceput recent sa lucreze la clinicia. Procurorii spun ca Antinori, care s-a intalnit cu femeia intamplator, a invitat la un interviu pentru un loc de munca, dupa care a diagnosticat-o cu cancer ovarian, cu unica intentie de a-i fura ovulele.

Femeia sustine ca i-a fost luat telefonul mobil, dupa care a fost imobilizata, anesteziata si operata fara sa-si fi dat consimtamantul. Ea credea ca urma sa fie tratata pentru chist, a declarat avocatul sau. Dupa ce si-a revenit din anestezie, ea a reusit sa fuga si sa sune la serviciile de interventie in situatii de urgenta de la un telefon public.

Citeste si:

Avocatii lui Antonori sustin ca acuzatiile sunt absurde, dar procurorii au precizat ca verifica daca acesta a fost sau nu un caz izolat. “Arestarea lui Severino Antinori este extrem de grava, pentru ca arata existenta unei piete a ovulelor, care nu se va da inapoi de la nimic”, a spus Donata Lenzi, un parlamentar din Partidul Democrat, al premierului Matteo Renzi.

Medicul a devenit faimos in intreaga lume in 1994, cand tratamentul sau pentru fertilitate i-a permis unei italience, Rossana Della Corte, in varsta de 63 de ani, sa ramana insarcinata si sa nasca. La momentul respectiv, a fost cea mai in varsta femeie care a adus un copil pe lume. Antinori a generat si polemici, atunci cand a pledat pentru folosirea clonarii pentru a le permite cuplurilor infertile sa aiba copii, prin injectarea de material genetic de la tata intr-un ovul donat. Nu este clar, insa, daca a participat vreodata la crearea unui copil clonat.

Sursa foto: Olesia Bilkei / Shutterstock