Cum influenteaza tehnologia domeniul sanatatii

Lucian Ionita, editor la eHealth Romania a fost invitatul Wall-Street 360 in saptamana Productivitatii in Cloud pentru a vorbi despre trendurile in medicina.

„E o incercare pentru medici. Medicina e o zona traditionalista. Pentru marea majoritate e o corvoada. Sunt oameni indragostiti de tehnologie, altii care au vazut beneficiile, mai ales daca au lucrat in strainatate. De exemplu, neurochirurgul Leon Danaila care e si profesor. Imi povestea de cum anume i-a schimbat lui viata tehnologia si cat de bucuros e ca poate prin intermediul computerului sa dea sfaturi unor colegi din Canada care analizeaza sansele la viata ale unui pacient“, a povestit Ionita, fondatorul eHealth Romania.

De asemenea, el a mentionat ca doctorii ar putea folosi un simplu Outlook ar vedea mai multi pacienti si ar fi mai eficienti in programarile lor. Cu toate acestea, multi doctori prefera sa nu fie eficienti, ci sa faca o coada la intrare.

El a dat si exemplul catorva startup-uri din Romania care lucreaza in zona de eHealth. De exemplu, Mira Rehab e un startup pornit in Romania care este astazi inregistrat in Marea Britanie si care ofera, cu ajutorul unui dispozitiv Kinect de la Microsoft programe de recuperare dupa un accident.

Despre toate trendurile din eHealth puteti afla in emisiunea Wall-Street 360 din saptamana productivitatii in Cloud.

Setari Cookie-uri