Salariul bugetarilor este din nou in atentia alesilor. Proiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului discutat la nivelul Executivului si care urmeaza sa fie lansat in dezbatere publica prevede salarii egale pentru aceleasi posturi bugetare, precum si realizarea de corectii la salarizarea din sistemul sanitar, au declarat, surse guvernamentale.

In urma discutiilor de la nivelul Guvernului, inclusiv intalnirea premierului cu ministrii Muncii si Finantelor, varianta pentru OUG privind salarizarea aflata in lucru stabileste realizarea unui mecanism de corectie a incadrarii personalului bugetar. Acest mecanism prevede ca pentru aceleasi functii si clasa sa fie aceleasi salarii in tot sistemul bugetar, potrivit surselor citate, conform News.ro.


Mecanismul de corectie va duce la cresteri pentru unii angajati din sistemul bugetar, in conditiile in care la echilibrare se va opta pentru ”maximum in plata in institutiile din acelasi domeniu”, potrivit acelorasi surse.

De asemenea, suplimentar vor fi acordate noi fonduri bugetare, peste cele deja convenite pentru 2016, de 800 milioane de lei, pentru majorari determinate de corectii ale salariilor din sistemul sanitar, au mai declarat sursele citate pentru News.ro.

Conform acestora, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, este asteptat si marti la Palatul Victoria, pentru noi discutii pe proiectul OUG privind salarizarea.

In jurul orei 19.00, Pislaru urmeaza sa prezinte public, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, proiectul care va fi supus dezbaterii publice.

Sursa foto: Yellowj / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri