In urma discutiilor de la nivelul Guvernului, inclusiv intalnirea premierului cu ministrii Muncii si Finantelor, varianta pentru OUG privind salarizarea aflata in lucru stabileste realizarea unui mecanism de corectie a incadrarii personalului bugetar. Acest mecanism prevede ca pentru aceleasi functii si clasa sa fie aceleasi salarii in tot sistemul bugetar, potrivit surselor citate, conform News.ro.

Mecanismul de corectie va duce la cresteri pentru unii angajati din sistemul bugetar, in conditiile in care la echilibrare se va opta pentru ”maximum in plata in institutiile din acelasi domeniu”, potrivit acelorasi surse.

De asemenea, suplimentar vor fi acordate noi fonduri bugetare, peste cele deja convenite pentru 2016, de 800 milioane de lei, pentru majorari determinate de corectii ale salariilor din sistemul sanitar, au mai declarat sursele citate pentru News.ro.

Citeste si:

Conform acestora, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, este asteptat si marti la Palatul Victoria, pentru noi discutii pe proiectul OUG privind salarizarea.

In jurul orei 19.00, Pislaru urmeaza sa prezinte public, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, proiectul care va fi supus dezbaterii publice.

Sursa foto: Yellowj / Shutterstock