Proiectul mai cuprinde si exemple in autoevaluarea pe care trebuie sa o faca membrii unui consortiu, anterior depunerii ofertei, pentru a se asigura ca respecta regilile din domeniul concurentei, conform News.ro

„Legislatia in vigoare, dar si pachetul legislativ care transpune directiva in domeniul achizitiilor publice, permit participarea la licitatii sub forma unor consortii, pentru a facilita participarea IMM-urilor, asigurandu-se astfel un grad de concurenta ridicat”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat intr-un comunicat al institutiei.

"Cu toate acestea, participarea la licitatii sub forma de asociere poate da nastere unor ingrijorari din punct de vedere al concurentei si, de aceea, am considerat necesara informarea corespunzatoare a mediului de afaceri, astfel incat sa se evite incalcarea legislatiei", a completat el.
Ghidul are la baza practica altor autoritati de concurenta din tari precum Olanda, Danemarca Marea Britanie, dar si a Comisiei Europene.
Propunerile si observatiile referitoare la proiectul de ghid pot fi trimise Consiliului Concurentei pana la data de 31 mai.

Sursa foto: Bignai / Shutterstock