Cincizeci si opt de mii de romani si bulgari au emigrat in Marea Britanie in perioada decembrie 2014-decembrie 2016, contribuind la o migratie neta de la 333.000, potrivit ultimelor date oficiale publicate de Biroul National de Statistica de la Londra inainte de referendumul privind apartenenta la UE, relateaza Daily Mail, citat de News.ro.

Numarul romanilor si bulgarilor a fost cu 14.000 mai mare decat in perioada decembrie 2013-decembrie 2014, se arata in datele publicate joi.
In ceea ce priveste numarul total al europenilor care s-au mutat in Regatul Unit in perioada luata in calcul, acesta a fost de aproximativ 270.000. Alti aproximativ 85.000 au parasit tara, astfel ca migratia neta a fost de circa 185.000.

Migratia neta totala, de 330.000, este aproape de recordul inregistrat in perioada iunie 2014 – iunie 2015, care a fost de 336.000.

In anul 2010, premierul David Cameron a promis sa reduca nivelul anual al migratiei nete la sup 100.000, dar nu a reusit sa isi respecte angajamentul, partial din cauza numarului mare de cetateni europeni care se muta in Marea Britanie.

In luna februarie, Cameron a negociat un acord cu partenerii europeni pentru a reduce o parte dintre ajutoarele sociale pe care imigrantii nou-veniti din UE urmeaza sa le primeasca. Premierul a incercat astfel sa linisteasca populatia, nemultumita de numarul mare de europeni, in special de romani si bulgari, care se muta in Regatul Unit.

Insa criticii avertizeaza ca o astfel de masura este ineficienta, pentru ca majoritatea celor care emigreaza in Marea Britanie sunt atrasi de salariile mai mari decat in tarile lor de origine, de prezenta unor comunitati mari de imigranti, dar si de faptul ca limba engleza este usor accesibila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri