Candidatul PNL la Primaria Baia de Aries, Traian Pandor, a declarat ca a depus in numele formatiunii pe care o reprezinta o sesizare la biroul local de circumscriptie din Baia de Aries in care reclama ca bolnavii internati intr-un centru social pentru persoane cu dizabilitati au fost dusi cu microbuzul la vot, potrivit News.ro.

Pandor a spus ca actiunea s-ar fi derulat la indemnul directorului centrului, Gheorghe Bora, care candideaza din partea ALDE pentru Primaria Baia de Aries, iar transportul bolnavilor ar fi fost facut de angajati cu microbuzul institutiei sociale. ”Noi am depus o sesizare si asteptam ca organele abilitate sa faca verificari. De asemenea, credem ca ar trebui verificat si daca toate acele persoane cu dizabilitati au dreptul legal sa voteze pentru ca in centru sunt internate si persoane cu boli psihice”, a mai spus Pandor.

Potrivit acestuia, aproximativ 45 dintre cei 50 de bolnavi internati in centrul social pentru persoane cu dizabilitati din Baia de Aries ar fi fost transportati cu microbuzul centrului la sectia de votare la care sunt arondati pentru a vota. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Alba, cazul este cercetat si de politistii din Baia de Aries care s-au autosesizat si fac verificari in teren.

Sursa foto: Alexandru Nika /Shutterstock.com