Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, transmite, intr-un document oficial, ca in prezent, in sistemul de invatamant, exista un total de 8.886 de functii de conducere vacante, majoritatea fiind de directori de scoli si licee, precum si inspectori scolari, ministerul intentionand sa organizeze mai multe concursuri pentru ocuparea acestor posturi din sistemul de educatie.

Deputatul PSD Miron Smarandache a transmis o interpelare Ministerului Educatiei, privind situatia posturilor vacante din invatamant, in acest moment. Deputatul atragea atentia ca ”inspectoratele judetene scolare, casele corpului didactic si marea majoritate a unitatilor de invatamant din Romania functioneaza, in mod paradoxal, intr-o stare interimat, de o lunga perioada de timp”, potrivit News.ro.

”Acest fapt este generat de incapacitatea Ministerului Educatiei Nationale de a organiza concursurile pentru ocuparea functiilor de inspector general scolar, inspector general scolar adjunct, directori ai casei corpului didactic, precum si pentru posturile de directori ai unitatilor scolare”, sustinea Smarandache.

Deputatul PSD mai mentioneaza ca unii directori al scolilor si liceelor se afla in functii de patru ani sau chiar mai mult, iar verificarea capacitatilor lor manageriale se lasa asteptata nepermis de mult.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj precizeaza in raspunsul oficial transmis deputatului PSD si depus miercuri la Parlament ca ”in prezent, in sistemul de invatamant, exista un total de 8.886 functii de conducere, indrumare si control, care sunt vacante.

Citeste si:
Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti despre directori
Inspectoratul Scolar al...

Dintre aceste posturi vacante, trei sunt de inspector scolar general, 53 de inspector scolar general adjunct, 13 de director al casei corpului didactic si 365 de inspector scolar. In plus, sunt vacante 8.452 de posturi de director si director adjunct.

Ministrul Educatiei mentioneaza ca aceasta situatia nu include rezultatele concursului pentru ocuparea functiilor vacante de inspector scolar general care se desfasoara in prezent.

In plus, ministrul Adrian Curaj transmite ca imbunatatirea managementului scolar reprezinta o prioritate strategica pentru minister, astfel ca se vor organiza in continuare concursuri pentru aceste posturi de conducere.

Citeste si:
Ce spune ministrul Educatiei despre directorii de scoli
Ministrul Educatiei: Ordinul...
Sursa foto: Hadrian/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati directori de scoli au fost numiti desi nu au trecut concursul