Ploile torentiale si inundatiile au afectat 41 de localitati din judetele Bacau, Cluj, Hunedoara, Iasi, Neamt, Olt, Suceava si Vrancea, unde in ultimele doua zile echipele de interventie ale Ministerului de Interne au ajutat oamenii sa scoata apa din case si din gospodarii.

Patru persoane din judetul Suceava si zece turisti, printre care si un copil, aflati la o pensiune in judetul Vrancea, au fost evacuati, dar nu au fost inregistrate victime, potrivit News.ro.

In ultimele 24 de ore au fost emise aproximativ 50 de avertizari sau atentionari meteorologice si hidrologice, cod galben si cod portocaliu, emiterea acestora fiind in dinamica, potrivit Ministerului Afacerilor Interne. Avertizarea cod galben de ploi si vijelii a fost extinsa, de duminica pana luni, la ora 06.00, pentru judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinti, Maramures, Mures, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Timis si Valcea.

In urma ploilor torentiale si a inundatiilor au intervenit 300 de pompieri, jandarmi si politisti, in 41 de localitati din judetele Bacau, Cluj, Hunedoara, Iasi, Neamt, Olt, Suceava si Vrancea.

In 15 localitati din judetul Hunedoara, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodariile afectate de inundatii. De asemenea, s-a actionat in opt localitati din judetul Neamt pentru evacuarea apei din patru case si 25 de curti.

In judetul Suceava, in localitatea Horodnic de Jos, pompierii si jandarmii au ajutat oamenii sa evacueze apa din 90 de gospodarii. De asemenea, in aceeasi localitate au fost evacuate preventiv patru persoane, intrucat locuinta acestora a fost avariata.

In judetul Vrancea, satul Lepsa, zece turisti, printre care si un copil, care riscau sa ramana blocati intr-o pensiune au fost evacuati preventiv. Politia rutiera a deviat circulatia pe rute ocolitoare pentru DJ 107 P, pana la curatarea drumului de aluviuni. Autovehiculele surprinse in trafic au fost deblocate dupa o interventie de aproximativ doua ore.

Inundatiile din ultimele zile au produs doar pagube materiale, fara a fi inregistrate victime. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a cerut prefectilor sa constituie comisiile de evaluare a pagubelor si, in cel mai scurt timp, sa prezinte rapoartele in acest sens.

Structurile pentru situatii de urgenta raman mobilizate in continuare, situatia din teren si masurile luate fiind monitorizate si coordonate prin Centrul National de Conducere Integrata al MAI, care functioneaza in regim permanent.

Sursa foto: Brian A Jackson/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri