Marile investitii in infrastructura vor ramane concentrate in orasele mari unde exista angajati calificati, in zona de vest a tarii si in Capitala, daca nu se schimba modelul actual de dezvoltare a Romaniei, a declarat directorul departamentului Sector Public si Finantarea Infrastructurii din cadrul Bancii Comerciale Romane.

Pana acum, investitiile in infrastructura au vizat in special marile concentrari urbane din Romania si zona de vest a tarii. Regiunile mai sarace, in special Moldova, au ramas deficitare la acest capitol, conform News.ro

”Daca nu se schimba nimic, investitiile se vor concentra in continuare in capitala si in orasele mari cu forta de munca calificata ori in zona de Vest”, a afirmat Gheorghiade.

"Fara o extindere a infrastructurii, interesul companiilor se muta pe pietele externe, iar investitorii straini vor prefera Polonia si Ungaria. Potentialul de dezvoltare al Romaniei este pus in pericol", a avertizat bancherul.

Una dintre principalele probleme pentru marile companii care vor sa investeasca in Romania este transportul de marfa sau de persoane dintr-o parte a alta a tarii. Recent, directorul general al BCR, Sergiu Manea, declara ca starea proasta a infrastructurii interne creeaza mari probleme pentru romanii care vor sa munceasca in tara.

Astfel, este mai usor pentru o persoana din Moldova sa se duca la munca in Italia cu avionul, decat sa ajunga in Cluj, unde exista cerere de forta de munca.In acest an, Romania a pierdut o investitie de jumatate de miliard de euro a grupului german Daimler, care produce masinile Mercedes, din cauza infrastructurii slabe.

Sursa foto: LIUSHENGFILM/SHUTTERSTOCK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri