Ministrul Culturii a anuntat pe pagina sa de Facebook ca, in cursul acestei saptamani, va lansa o invitatie Gabrielei Firea in vederea unei intalniri, conform News.ro

”Cred ca evenimentele culturale stradale sunt esentiale pentru apropierea oamenilor de propriul oras, iar incurajarea acestui tip de manifestari are efecte pozitive in viata orasului si a locuitorilor sai. Cred, de asemenea, ca spatiul public, spatiul pietonal, spatiile de interactiune sociala sunt factori de coeziune si bunastare in interiorul oraselor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degraba sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbana”, a scris Corina Suteu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Culturii isi exprima increderea ca institutia pe care o conduce si Primaria Capitalei pot colabora in vederea dezvoltarii ofertei culturale a Bucurestiului.

Citeste si:

”E important ca initiativele stradale sa fie acompaniate de autoritati pentru a face din Bucuresti un «oras al oamenilor»”, a mai notat ministrul Culturii, care a adaugat ca, la intalnire va invita si reprezentanti ai Ordinului Arhitectilor - OAR Bucuresti.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminica, la Antena 3, ca nu mai vrea ca strazile orasului sa fie blocate cu activitati de weekend. Luni, are loc o intalnire cu directorii de institutii care organizeaza evenimente publice in Bucuresti.

Sursa foto: agerpresfoto