Timp de patru zile, la cel mai mare spital din Brasov au fost facute doar operatiile de urgenta din cauza crizei de anestezice, insa incepand de joi toate operatiile vor fi reluate dupa ce Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a primit o parte din miorelaxantele necesare interventiilor chirurgicale, scrie News.ro.

Desi Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a primit cele trei miorelaxante necesare efectuarii interventiilor chirurgicale sub anestezie generala, criza inca nu s-a incheiat deoarece unitatea medicala a primit doar jumatate din necesarul de anestezice.

"M-am interesat personal de aceasta problema, iar joi au inceput sa se livreze catre spital cele trei miorelaxante necesare anesteziei generale. In prima faza, sunt livrate doar jumatate din cantitatile necesare Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov. S-a luat aceasta decizie de catre furnizori pentru a acoperi solicitarile de la toate spitalele din tara“, a declarat Adrian Gabor, vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov.

Citeste si:

Potrivit reprezentantilor spitalului, comenzile complete vor fi onorate incepand de saptamana viitoare.

Criza medicamentelor miorelaxante, substante folosite in interventiile chirurgicale care necesita anestezie generala, a inceput inca din luna iunie, dar Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, cel mai mare din Brasov, nu a avut probleme pana acum deoarece a dispus de stocuri suficiente.

Potrivit reprezentantilor spitalului, aceasta criza este una la nivel national, din cauza producatorilor care fie nu mai livreaza in Romania, fie au depozitele goale.