Businessinsider prezinta un top al tarilor care au cei mai multi milionari (calculat in dolari). Regasim persoane de pe toate continentele si care traiesc in tari a caror prosperitate economica este recunoscuta pe plan mondial.

10. Italia - 229.000

Chiar daca anul 2016 nu a fost chiar atat de bun pentru Italia, aceasta ramane una dintre cele mai mari economii ale zonei euro, al carei numar de milionari a crescut cu 4% fata de aceeasi perioada din 2015.

9. Australia - 234.000

Numarul milionarilor a crescut cu 4%, multi dintre ei s-au imbogatit in urma afacerilor din domeniul minier, o nisa extrem de importanta a economiei.

8. Canada - 321.000

Canada este o tara destul apreciata la nivel global, dar numarul milionarilor a scazut in ultimul an cu 3%. Aceasta scadere este pusa pe seama evolutiei slabe de pe pietele de capital.

7. Elvetia - 358.000

Este considerata tara preferata a oamenilor care vor sa isi plaseze bani in conturi bancare, de aceea nu pare surprinzator numarul mari de milionari pe care aceasta tara ii are.

6. Franta - 532.000

Numarul populatiei milionare a crescut in ultimul an cu 6%. Nici macar impozitarea impusa de legislatia din Franta nu i-a speriat pe milionari, al caror numar se preconizeaza ca va creste in urmatorii ani.

Citeste si:

5. Regatul Unit - 553.000

Regatul Unit este cunoscut pentru faptul ca detine unul dintre cele mai prospere sectoare economice din lume. Cat de mult va avea acesta de suferit in urma Brexit-ului, ramane de vazut.

4. China - 1.034.000

Tara cu cea mai mare populatie din lume si cu o economie ce tinde sa fie intr-o crestere continua, nu putea sa nu aiba un numar mare de milionari.

3. Germania - 1.199.000

Nemtii sunt cunoscuti pentru faptul ca au cea mai mare economie din zona euro si totodata cei mai multi milionari din Europa. In anul 2014 a fost tara cu cel mai mare export de capital.

2. Japonia - 2.720.000

Japonia are cea mai mare crestere a populatiei milionare, cu un procent de 11%. Un motiv important este reprezentat de legislatia impusa de catre guvernul nipon ce a motivat populatia sa faca investitii.

1. Statele Unite - 4.458.000

Atunci cand esti cea mai mare economie a planetei, este de asteptat sa ai si cei mai multi milionari. In timp ce pozitia de super-putere a planetei ii este amenintata de evolutia Chinei, SUA ramane locul in care inovatia este cea mai incurajata si bine platita la nivel global

Sursa foto: SK Design / Shutterstock