MENCS: Elevii din clasele a XI-a si a XII-a vor avea, in premiera, manuale gratuite

Manuale gratuite, din acest an, in premiera pentru elevii din clasele a XI-a si a XII. Negocierile cu reprezentantii editurilor au loc pana pe 04.08, iar din 8 august incepe contractarea, a declarat, pentru News.ro, Mirabela Amarandei, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS)

"De luni si pana joi au loc negocierile cu reprezentantii editurilor care au venit cu oferte de pret pentru achizitia manualelor de clasa a XI-a si a XII-a. Luni (8 august, n.r.) vor incepe contractarile, astfel incat, pentru prima data, din acest an si acesti elevi sa beneficieze de carti gratuite. Anul trecut au primit 55 de lei, dar multi nu si-au luat manuale din cauza sistemului birocratic", a explicat Amarandei, conform News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al MENCS, reprezentantii editurilor prezenti la minister au spus ca au timp pentru tiparirea manualelor.

"Reprezentantii editurilor ne-au dat asigurari ca vor finaliza tiparirea manualelor la timp. Au spus ca o luna le este suficienta pentru tiparirea cartilor. Ne dorim ca editurile sa fie parteneri pentru asigurarea, in premiera, a manualelor gratuite tuturor elevilor din clasele a XI-a si a XII-a", a adaugat purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei.

Sursa foto: Frannyanne / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri