Sportivii, antrenorii si maseurii Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploiesti, aflat in subordinea Primariei Ploiesti, sunt neplatiti din luna mai, din cauza unor erori facute la nivel local, dar si ca urmare a unor neclaritati legislative, scrie News.ro.

Dupa ce din Codul Fiscal au fost scoase conventiile civile in baza carora erau remunerati sportivii de performanta, acestora si antrenorilor li s-a cerut sa se inregistreze ca Persoane Fizice Autorizate (PFA), modalitate prin care sa fie platiti pentru activitatile prestate la club.

Sportivii si-au primit banii timp de cateva luni, pana in mai, cand platile au fost sistate pe motiv ca sunt ilegale. Titi Tudor, tehnicianul care l-a descoperit pe Leonard Doroftei si unul dintre cei mai cunoscuti antrenori de box din judetul Prahova, a declarat ca nu intelege cum la alte cluburi sportive din tara s-au putut face plati catre persoane fizice autorizate, iar la CSM Ploiesti platile au fost sistate.

”Sincer sa va spun, de patru luni de zile nu am luat salariul, nu numai eu, ci toti coordonatorii si toti sportivii si antrenorii din Clubul Sportiv Municipal Ploiesti. Am fost pusi sa ne facem PFA-uri din cauza modificarii Codului Fiscal. (…) Dupa ce am facut, la o luna de zile mi-a venit sa platesc bani si neavand bani sa platesc au inceput sa imi vina pe fiecare zi ce trece cate 10 lei penalizare. Acum sunt in situatia in care sa-mi puna poprire pe casa, pe ce? Ca am dat sediul acestui PFA casa unde locuiesc. Eu nu pot sa fac box acolo. In casa nu pot sa fac box. Eu fac box la sala UPETROM. De ce ne-au pus sa facem PFA-uri? De ce nu s-au gasit modalitati de a ne plati? Celelalte centre din tara, Bucuresti, Braila, Bacau, Ramnicu Sarat, care au castigat la noi, la Curtea de Apel Ploiesti, au fost date in judecata, ca nu sunt bune PFA-uri, si au castigat, li s-au dat drept ca sunt bune PFA-urile si noua nu ni se da”, afirma Tudor.

Citeste si:

Titi Tudor spune ca el, coordonatorul sectiei, dar si alti doi antrenori si un maseur, nu si-au primit remuneratiile aferente contractelor incheiate intre Clubul Sportiv Municipal si PFA-urile pe care au fost pusi sa le infiinteze.

In plus, potrivit lui Tudor, nici copiii care au obtinut performante la concursuri peste granita si care primeau indemnizatii de 100 sau 200 de lei lunar nu au mai primit banii de peste jumatate de an.

”(Nu a fost platita – n.r.) indemnizatia copiilor care au scos performante si au dus culorile clubului pe cele mai inalte culmi. Eu am copil care e dublu vicecampion european si a participat la Campionatele Mondiale unde a luat locul trei. Suntem singura sectie de box din tara care a scos performanta asta la nivel international. De sase luni de zile, de la inceputul anului, copiii nu si-au primit indemnizatia de 100, 200 de lei”, mai spune Titi Tudor.

Pentru unii dintre acesti copii sportul inseamna poarta de iesire din saracie, iar 100 sau 200 de lei primiti drept recompensa pentru rezultatele obtinute la concursurile internationale reprezentau un mare ajutor pentru ei si familiile lor.

Sursa foto: Pixabay