"Atat copia actului de identitate, necesara obtinerii unor documente de la politie (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cat si dovada platii amenzii de circulatie se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a fiecarui inspectorat de politie judetean, precum si a Politiei Capitalei", potrivit IGPR.
Politistii precizeaza ca pe site-ul www.politiaromana.ro la sectiunea Politia Romana/Unitati teritoriale, pot fi gasite legaturile catre unitatile teritoriale de politie, conform News.ro.

"Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile postale sau pentru a nu va mai deplasa la unitatea de politie, trebuie sa transmiteti dovada platii amenzii la e-mailul unitatii teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sanctionat", precizeaza IGPR.

De asemenea, nu mai este nevoie de copie xerox a cartii de identitate pentru a obtine documente eliberate de politie.

Citeste si:

"Este suficient sa transmiteti copia scanata a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de politie judetean sau al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", adauga politistii.

IGPR aminteste ca, pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicita timbrul fiscal in valoare de doi lei.
"Certificatul de cazier judiciar se elibereaza, de regula, pe loc, sau in cel mult trei zile de la data solicitarii, in situatiile in care cererea este depusa in Romania", mai spun politistii.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock