"Domnul manager a stabilit ca nu este nevoie de acea aparatura si ca e mai bine sa i se dea dansului banii, ca poate considera sa cumpere altceva pentru spital in conditiile in care acesta este un proiect al Ministerului Sanatatii in colaborare cu Banca Mondiala, inceput cu multi ani inainte, prin care se achizitioneaza aparatura pentru mai multe spitale din tara, nu doar pentru departamente de primiri urgente, ci si pentru salile de operatii. Un ecograf performant pentru Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a sosit pe 9 august si apoi a fost retras, iar in cursul saptamanii trecute au fost refuzate, nici macar nu au mai venit pana la spital cu ele, ventilatoare, trei ventilatoare”, sustine dr. Gabriela Bratosin, medic UPU-SMURD, conform News.ro.

Medicul spune ca va merge la serviciu in perioada de preaviz alaturi de ceilalti colegi ai sai, urmand ca, la finalul acestei perioade, daca nu sunt gasiti inlocuitori, sa fie blocata o buna parte a urgentelor asigurate de SMURD.

"Aproape toti ne vom da demisia, da. Garda Spitalului Floreasca nu va functiona. Cand noi ne vom incheia preavizul, conform legii, pentru ca vom sta in preaviz, trebuie sa gaseasca alti medici. Ideea per ansamblu nu este doar Unitatea de Primiri Urgente. Noi suntem SMURD Bucuresti. Avionul va sta la sol, elicopterul din Bucuresti va sta la sol, masinile cu medic din Bucuresti deservite de personalul de la Floreasca nu vor mai pleca la interventii. Dispeceratul pe Bucuresti, care nu dispecerizeaza doar Bucurestiul, dispecerizeaza zona de sud a tarii, elicoptere, unitati de transport neonatologic, totul se va opri. Trebuie sa gaseasca alti medici”, a adaugat doctorul Bratosin.